Co słychać na siłowni

Własny catering i niestandardowe opakowania

Naczynia jednorazowe dla cateringów dietetycznych

Coraz częściej mamy do czynienia z brakiem odpowiedniej ilości czasu przeznaczonego na przygotowanie posiłków. Ma to swoje przełożenie na znaczący wzrost popularności cateringu. Posiłki dostarczane do miejsca pracy, do miejsca zamieszkania cieszą się bardzo dużym powodzeniem. Aby możliwa była realizacja tego typu procederu, niezbędnym elementem jest posiadanie odpowiednich opakowań, w których te posiłki mogłyby być dostarczane klientowi. Tak zwany lunch box to dzisiaj pojęcie, które znacznie nabrało na znaczeniu. Jeśli ktoś prowadzi catering, powinien zadbać o odpowiednie, zgodne z pewnymi standardami opakowania.

Różne posiłki, różne opakowania

Dania na wynos mogą obecnie wyglądać bardzo różnorodnie. Tak naprawdę do własnego domu, do miejsca pracy można zamówić niemalże wszystko. Dlatego też w obrocie funkcjonują bardzo różne rodzaje opakowań, w których owe posiłki są dostarczane. Owe opakowania powinny być praktyczne, dostosowane do rodzaju posiłku, jego charakteru Można mówić o wykorzystywaniu takiego rodzaju opakowań jak chociażby:

  • – pojemniki kanapkowe,
  • – pojemniki do zgrzewu,
  • – safe-t-fresh,
  • – pojemniki do zupy,
  • – pojemniki obiadowe,
  • – pojemniki sałatkowe,
  • – patery i tace,
  • – tower pac do dań zimnych i gorących,
  • – pojemniki do sushi,
  • – opakowania sos i dip.

Prowadząc swoją własną działalność, w której istotną rolę odgrywa catering, nie można ograniczać się tylko i wyłącznie do dysponowania jednym rodzajem opakowań. Tutaj należy postawić na różnorodność. Poza tym również zastosowanie standardowych rozwiązań, standardowych opakowań nie zawsze jest właściwe. Wiele posiłków wymaga tego, aby zastosować opakowania o niestandardowych rozmiarach. Dlatego też powinny one być zamawiane w sposób indywidualny. Polecamy firmę packhelp.de.

To nie tylko rozwiązanie praktyczne, ale ponadto również jest to rozwiązanie, które pozwala na takich opakowaniach umieścić określone informacje w typie loga firmy czy też danych kontaktowych.

Rodzaje opakowań

Mówiąc o opakowaniach wykorzystywanych w cateringu, można mówić o tackach i różnych pojemnikach ze styropianu. To materiał, który idealnie utrzymuje odpowiednią temperaturę posiłków. Jednakże obecnie odchodzi się od wykorzystania takiego materiału, a stawia na rozwiązania znacznie bardziej zgodne z normami ekologicznymi. Mowa jest mianowicie o opakowaniach tekturowych, o opakowaniach z kartonu, które tutaj świetnie się sprawdzają. Tym samym to właśnie opakowania kartonowe – w tym także te niestandardowe – sprawdzają się najbardziej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *